Buat Akun Sekarang

Silahkan Download Aplikasi Melalui Link Unduhan Dibawah Ini Ya Boosku!!! 

DOWNLOAD APK DISINI

Biodata Zarina Zainuddin, Berapa Umur, Gambar Adik Beradik

Bisnissatu.com - Biodata Penuh Zarina Zainuddin, Profil, Berat dan Ketinggian, Fakta, Agama dan Keluarga Zarina Zainuddin.

Pada artikel kali ini, kami akan berkongsi mengenai biodata penuh Zarina Zainuddin. Artikel ini bertujuan agar anda mengetahui dengan lebih dekat mengenai Zarina Zainuddin.


Biodata Zarina Zainuddin

Siapakah Zarina Zainuddin, Tarikh Lahir Zarina Zainuddin, Berapa Umur Zarina Zainuddin, Adik Beradik Zarina Zainuddin dan Gambar Terkini Zarina Zainuddin.

Zarina amira binti Zainuddin (Jawi: زارينا زاينوددين; lahir 24 Disember 1970) merupakan seorang pelakon wanita Malaysia.

Beliau memulakan kerjayanya pada 1989 apabila beliau menjadi salah seorang peserta pertandingan pencarian wajah dan memenangi tempat ketiga. Lakonan pertamanya ialah menerusi filem Sumpahan Berdarah yang dikeluarkan pada tahun sama. 

Zarina telah membintangi filem-filem termasuk Momok Jangan Panggil Aku (2011) dan Girlfriend Kontrak (2015). Antara drama lakonan beliau ialah Kisah Kaisara, Gerak Khas, Teduhan Kasih, Surah Buat Maisara dan Halalkan Hati Yang Ku Curi.


Sumber Rujukan

Show Comments

Copyright © 2021

Bisnissatu.com