Buat Akun Sekarang

Silahkan Download Aplikasi Melalui Link Unduhan Dibawah Ini Ya Boosku!!! 

DOWNLOAD APK DISINI

Yonnyboii dan Nik Nazira Berkahwin Pada 20 November 2021 Lalu

Bisnissatu.com - Yonnyboii dan Nik Nazira Berkahwin Pada 20 November 2021 Lalu

Yonnyboii dan Nik Nazira Berkahwin

Yonnyboii, komposer sekaligus penyanyi rap terkenal ini sekali lagi membuat kejutan kepada peminatnya.

Hal ini dikeranakan beliau telah mengesahkan selamat berkahwin dengan Nik Nazira Narriman di Duchess Place, Ampang di sini pada 20 November 2021 lalu.

Baca Juga: Biodata Nik Nazira, Gamer dan Isteri Kepada Yonnyboii

Menurut laman Kosmo! Online, Yonnyboii atau nama sebenarnya Muhammad Haqeem Nuriman Nor Azrin, ketika dihubungi beliau berkata, 

Atas permintaan keluarganya, majlis pernikahan yang sepatutnya diadakan pada awal tahun hadapan telah dipercepatkan kerana khuatir sekiranya Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akan dilaksanakan semula jika jangkitan Covid-19 meningkat.

"Sebenarnya saya telah bernikah pada 20 November lalu, iaitu sehari selepas Haqiem Rusli berkahwin dan majlis tersebut disegerakan kerana keluarga meminta kami mempercepatkan majlis", kata Yonny.

"Majlis nikah kami berlangsung sederhana yang hanya dihadiri seramai 20 orang ahli keluarga terdekat daripada kedua-dua belah pihak,"lanjut pelantun lagu Salahku itu.

Sebelumnya, banyak dakwaan yang mengatakan kalau Yonny sengaja merahsiakan cerita hari bahagianya itu.

Menolak dakwaan tersebut, beliau menegaskan perkara itu dilakukan kerana perlu menjaga hati banyak pihak selain menghadkan jumlah tetamu yang hadir.

"Tiada niat hendak merahsiakan pernikahan cuma kami hanya ingin menjaga hati keluarga dan jumlah tetamu juga terpaksa dihadkan, maka disebabkan itu, kami memilih untuk tidak terlalu berkongsi kepada umum", tegas Yonny.

“Syukur, semua urusan pernikahan berjalan lancar dan dan selesai dalam tempoh sehari saja. Sebenarnya keputusan untuk berkahwin ini dibuat tiga hari sebelum tarikh 20 November,” katanya lagi.

Selepas diminta oleh ibunya, Yonny akhirnya berkongsi foto dan mendedahkan tentang pernikahannya tersebut dalam media sosial. 

"Bagi mengelakkan sebarang fitnah atau cerita kurang enak, ibu saya yang menasihatkan dan meminta kami untuk berkongsi foto-foto pernikahan dalam Instagram"

"Sama macam orang selalu cakap, urusan perkahwinan elok dikongsi kepada umum. Apapun terima kasih kepada semua yang mendoakan untuk kami,” ujarnya.

Untuk yang belum tahu, Yonny juga sebelum ini pernah mengejutkan peminatnya apabilla secara tiba-tiba mengumumkan sudah mengikat tali pertunangan dengan Nik Nazira pada 22, pada 9 Oktober lalu.

***


Demikianlah artikel mengenai Yonnyboii dan Nik Nazira Berkahwin Pada 20 November 2021 Lalu.

Semoga artikel ini bermanfaat untuk kita semua, Salam Satu Bisnis...

Bisnissatu.com


Sumber Rujukan

  1. https://www.kosmo.com.my/2021/11/26/yonnyboii-nik-nazira-sudah-nikah-20-november-lalu/

Show Comments

Copyright © 2021

Bisnissatu.com