Buat Akun Sekarang

Silahkan Download Aplikasi Melalui Link Unduhan Dibawah Ini Ya Boosku!!! 

DOWNLOAD APK DISINI

Biodata Wardina Safiyyah, Berapa Umur, Gambar Adik Beradik

Bisnissatu.com - Biodata Penuh Wardina Safiyyah, Profil, Berat dan Ketinggian, Fakta, Agama dan Keluarga Wardina Safiyyah.

Pada artikel kali ini, kami akan berkongsi mengenai biodata penuh Wardina Safiyyah. Artikel ini bertujuan agar anda mengetahui dengan lebih dekat mengenai Wardina Safiyyah.


Biodata Wardina Safiyyah

Siapakah Wardina Safiyyah, Tarikh Lahir Wardina Safiyyah, Berapa Umur Wardina Safiyyah, Adik Beradik Wardina Safiyyah dan Gambar Terkini Wardina Safiyyah.

Wardina Safiyyah Fadlullah Wilmot (lahir 5 Jun 1979) ialah seorang bekas pengacara, model dan pelakon Malaysia. Beliau memulakan kerjaya pengacaraan dan lakonan setelah aktif sebagai model dan bertanding dalam pertandingan akhir Dewi Remaja 1997/98 anjuran majalah Remaja. 

Bakatnya bermula sebagai pengacara program Carta RIM di saluran ntv7 pada tahun 1997 hingga 1999. Sebagai seorang pelakon, beliau terkenal dengan watak-watak komedi terutama menerusi sitkom Spanar Jaya yang dibintangninya dari tahun 1999 hingga 2002. 

Beliau merupakan antara pelakon wanita bertudung litup pertama di Malaysia yang muncul dalam watak utama filem iaitu menerusi Lagi-Lagi Senario pada tahun 2001.


Sumber Rujukan

Show Comments

Copyright © 2021

Bisnissatu.com