Buat Akun Sekarang

Silahkan Download Aplikasi Melalui Link Unduhan Dibawah Ini Ya Boosku!!! 

DOWNLOAD APK DISINI

Biodata Teh Faridah, Berapa Umur, Gambar Adik Beradik

Bisnissatu.com - Biodata Penuh Teh Faridah, Profil, Berat dan Ketinggian, Fakta, Agama dan Keluarga Teh Faridah.

Pada artikel kali ini, kami akan berkongsi mengenai biodata penuh Teh Faridah. Artikel ini bertujuan agar anda mengetahui dengan lebih dekat mengenai Teh Faridah.


Biodata Teh Faridah

Siapakah Teh Faridah, Tarikh Lahir Teh Faridah, Berapa Umur Teh Faridah, Adik Beradik Teh Faridah dan Gambar Terkini Teh Faridah.

Teh Faridah Ahmed Norizan merupakan pelakon yang dikenali di Malaysia lewat tahun 70 an dan awal 80 an. 

Filem pertama beliau yang berjudul Dendang Perantau bergandingan bersama Latif Ibrahim dan Uji Rashid merupakan filem sulung dalam sejarah kariernya sebagai seorang pelakon.Filem tersebut dilancarkan pada tahun 1979. 

Sebelum bergelar seorang pelakon, beliau telah menempa nama sebagai seorang wanita cantik di Perak apabila dinobatkan sebagai Miss Perak pada tahun 1976 seterusnya mewakili Perak untuk pertandingan Miss Malaysia pada tahun yang sama. 

Nasib serta tuah menyebelahi beliau apabila telah memenangi pertandingan tersebut seterusnya mewakili negara di acara kecantikan di Miss Universe 1976 di Hong Kong. 

Namun demikian, beliau hanya mampu bertahan di peringkat awal. Selepas pertandingan berakhir, Faridah telah memutuskan untuk menceburkan diri dalam bidang lakonan.


Sumber Rujukan

Show Comments

Copyright © 2021

Bisnissatu.com