Buat Akun Sekarang

Silahkan Download Aplikasi Melalui Link Unduhan Dibawah Ini Ya Boosku!!! 

DOWNLOAD APK DISINI

Biodata Susan Lankester, Berapa Umur, Gambar Adik Beradik

Bisnissatu.com - Biodata Penuh Susan Lankester, Profil, Berat dan Ketinggian, Fakta, Agama dan Keluarga Susan Lankester.

Pada artikel kali ini, kami akan berkongsi mengenai biodata penuh Susan Lankester. Artikel ini bertujuan agar anda mengetahui dengan lebih dekat mengenai Susan Lankester.


Biodata Susan Lankester

Siapakah Susan Lankester, Tarikh Lahir Susan Lankester, Berapa Umur Susan Lankester, Adik Beradik Susan Lankester dan Gambar Terkini Susan Lankester.

Susan Lankester (lahir 30 Jun 1962) ialah seorang pelakon Malaysia yang mula dikenali menerusi filem tahun 1983 berjudul Mekanik arahan Othman Hafsham di mana menerusi lakonan debutnya itu beliau dicalonkan untuk kategori Pelakon Pembantu Wanita Terbaik di Festival Filem Malaysia ke-4. 

Menerusi filem tersebut Susan cukup dikenali menerusi dialog "Orang putih ke, orang biru ke, kita orang Malaysia kan?" yang menjadi sebahagian daripada dialog filem popular. 

Beliau sekali lagi dicalonkan dan memenangi anugerah tersebut pada 1994 menerusi lakonan hebatnya sebagai ketua editor majalah wanita dalam filem Femina.


Sumber Rujukan

Show Comments

Copyright © 2021

Bisnissatu.com