Buat Akun Sekarang

Silahkan Download Aplikasi Melalui Link Unduhan Dibawah Ini Ya Boosku!!! 

DOWNLOAD APK DISINI

Biodata Raja Ema, Berapa Umur, Gambar Adik Beradik

Bisnissatu.com - Biodata Penuh Raja Ema, Profil, Berat dan Ketinggian, Fakta, Agama dan Keluarga Raja Ema.

Pada artikel kali ini, kami akan berkongsi mengenai biodata penuh Raja Ema. Artikel ini bertujuan agar anda mengetahui dengan lebih dekat mengenai Raja Ema.


Biodata Raja Ema

Siapakah Raja Ema, Tarikh Lahir Raja Ema, Berapa Umur Raja Ema, Adik Beradik Raja Ema dan Gambar Terkini Raja Ema.

YM Raja Ema YM Raja Ibrahim (lahir 26 November 1968) atau lebih terkenal sebagai Raja Ema (juga sebagai Kekma) ialah seorang penyanyi, pelakon, model dan usahawan Malaysia. 

Selain itu, beliau pernah mendapat gelaran Puteri Pop Malaysia 80an kerana album studio pertamanya, Volume 1 telah berjaya terjual sebanyak lebih 100,000 unit pada tahun 1985 dan 1986 sekaligus mengangkat nama Raja Ema sebagai salah seorang penyanyi paling laris sepanjang era 80an. 

Disamping itu, Raja Ema juga turut mendapat jolokan sebagai Cyndi Lauper Malaysia kerana seringkali tampil dengan menggayakan fesyen skirt kembang ketika membuat persembahan persis bintang pop kelahiran Amerika Syarikat itu. 

Selain daripada kejayaan dalam bidang nyanyian, Raja Ema merupakan seorang pelakon wanita yang sangat berjaya dizaman kegemilangannya sehingga digelar Ratu Filem Usahasama kerana pernah berlakon sebanyak 7 buah filem usahasama Malaysia-Indonesia.


Sumber Rujukan

Show Comments

Copyright © 2021

Bisnissatu.com