Siapa Suami Pertama Aida Rahim, Joe Radzwill?

Bisnissatu.com - Siapa Suami Pertama Aida Rahim, Joe Radzwill?

Pelakon Aida Khalida tidak lagi terfikir soal perkahwinan selepas bercerai dengan penyanyi, Joe Radzwill pada 2010.

Aida atau nama sebenarnya Khalidah Adibah Ahmad, 58, berkata, dia kini lebih banyak menumpukan perhatian terhadap kehidupannya selain mendekatkan diri kepada Allah.

"Jujurnya saya tidak lagi fikir tentang mencari pengganti kerana saya sudah pernah berkahwin dua kali sebelum ini dan ia musnah di tengah jalan.

"Pada usia sekarang rasanya lebih baik saya tumpukan kepada hidup sendiri selain meningkatkan amal ibadat kepada Allah," katanya kepada mStar Online.

Tambah Aida, sejak bergelar janda, dia tidak pernah didekati mana-mana lelaki untuk berkawan dengannya namun tidak menolak sekiranya sudah ditentukan untuk bertemu jodoh selepas ini.

"Sungguhpun saya tidak mahu berkahwin lagi tetapi soal jodoh, maut dan pertemuan bukan di tangan saya. Sekiranya dipertemukan dengan seseorang saya terima," ujarnya.

Aida banyak menghabiskan masa dengan menghadiri kelas agama.

Dalam pada itu, berkongsi tentang kehidupan hariannya, Aida berkata, setiap minggu dia akan menghadiri beberapa kelas agama selain mengaji Al Quran dan tajwid.

Malah kata Aida, dia juga ada menyertai kumpulan WhatsApp di mana kesemua kenalan berkongsi tentang aktiviti keagamaan yang diadakan di sekitar Lembah Klang.

"Alhamdulillah kehidupan saya semakin tenang sekarang dan dipenuhi dengan kelas-kelas agama dan rakan-rakan juga banyak membantu untuk memperbaiki diri ke arah lebih baik," katanya.

Sementara itu, Aida juga memberitahu dia masih berlakon seperti biasa namun meletakkan syarat untuk tidak bersentuhan dengan mana-mana pelakon lelaki biarpun watak dilakonkan di antara ibu dan anak.

Aida berkata, dia juga bersyukur kerana kebanyakkan produksi memahami situasinya dan sedia mengubah babak-babak yang melibatkan sentuhan.

"Kebiasaannya saya akan baca skrip terlebih dahulu sebelum setuju dan akan merujuk kepada produksi sekiranya ada babak bersentuhan dapat diubah.

"Alhamdulillah setakat ini produksi tiada masalah dan sangat memahami," ujarnya.


Sumber Rujukan

https://www.mstar.com.my/spotlight/hiburan/2015/07/22/aida-khalida-suami

Show Comments

Copyright © 2021

Bisnissatu.com