Buat Akun Sekarang

Silahkan Download Aplikasi Melalui Link Unduhan Dibawah Ini Ya Boosku!!! 

DOWNLOAD APK DISINI

Biodata Sera Melissa, Pelakon Rahimah Tanpa Rahim

Bisnissatu.com - Biodata Penuh Sera Melissa, Profil, Berat dan Ketinggian, Fakta, Agama dan Keluarga Sera Melissa.

Biodata Sera Melissa, Pelakon Rahimah Tanpa Rahim

Pada artikel kali ini, Bisnissatu.com akan berkongsi mengenai biodata penuh Sera Melissa. Artikel ini bertujuan agar anda mengetahui dengan lebih dekat mengenai pelakon Sera Melissa.

Terbaharu, Sera tampil sebagai watak sampingan dalam sebuah siri drama arahan Along Kamaludin, Cukup Derita Itu.

Baca Juga: 10 Gambar Sera Melissa, Pelakon Zana Dalam Drama Rahimah Tanpa Rahim

Drama yang diadaptasikan daripada novel bertajuk sama karya Siti Rosmizah ini dibintangi oleh Hisyam Hamid, Ruhainies Farehah dan Chacha Maembong. 


Biodata Sera Melissa

Nama PenuhSarah Malisa
Nama PopularSera Melissa
KelahiranMalaysia
Umur- Tahun (2022)
AgamaIslam
PekerjaanPelakon
Tahun Aktif2019 - kini
Instagram@sera_melissa_
Twitter@ -
TikTok@seramelissa


Kehidupan Sera Melissa

Biodata Sera Melissa, Pelakon Rahimah Tanpa Rahim

Siapakah Sera Melissa

Sarah Malisa atau nama popularnya Sera Melissa merupakan seorang pelakon muda yang tampil dengan personaliti yang tabah, apatah lagi dia boleh menyanyi dan bermain gitar. 

Baca Juga: 7 Fakta Menarik Sera Melissa, Pelakon Yang Pandai Bermain Gitar

Nama beliau mungkin masih baharu dalam industri lakonan tanah air, beliau mula mencetak nama dalam bidang lakonan pada tahun 2019 lalu.

Banyak peminat beliau yang lebih mengenalinya sebagai Zana, yang merupakan adik kepada Rahimah lakonan Puteri Aishah dalam siri drama Rahimah Tanpa Rahim.

Sera Melissa telah banyak berlakon dalam beberapa siri drama tempatan seperti Cinta Tanpa Henti (2019), Setelah Ku Dimiliki (2019), Rahimah Tanpa Rahim (2020) dan masih banyak lagi.

Selain berlakon, Sera Melissa atau yang lebih mesra dipanggil Sera ini juga pandai bernyanyi dan bermain gitar, beliau bahkan kerap memuat naik video cover muzik di akaun Tiktok dan Instagramnya.

Berapa Umur Sera Melissa

Kami belum mendapatkan informasi mengenai kapan dan dimana Sera Melissa dilahirkan. Apabila Anda mempunyai informasi tersebut, silahkan tinggalkan komen dibawah...


Pekerjaan Sera Melissa

Sera Melissa memulakan kerjaya lakonannya dengan mengikuti uji bakat DFKL pada tahun 2019 lalu, beliau berjaya mengharunginya sehingga ke penghujung. 

Beliau kemudian perlahan-lahan membina kemahiran lakonannya dan diiktiraf tidak lama selepas itu dalam sebuah drama, berjudul ‘Setelah Ku Dimiliki’ dan ‘Rumah Siti Khadijah’.

Kerana kepelbagaian bakat dan keazamannya, dia berada di landasan untuk menjadi seorang pelakon yang berjaya.


Drama Lakonan Sera Melissa

Biodata Sera Melissa, Pelakon Rahimah Tanpa Rahim

Sera Melissa pertama kali tampil berlakon menerusi drama yang berjudul Setelah Ku Dimiliki arahan Osman Ali.

Diadaptasi dari novel 2016 dengan tajuk yang sama karya Zaza Qry, drama ini memulakan tayangan perdana di Slot Akasia TV3, mulai dari 29 Oktober 2019 hingga 5 Disember 2019.

Seterusnya, Sera Melissa juga muncul dalam siri drama 13 episod, Rumah Siti Khadijah arahan Heykal Hanifah. Drama ini menampilkan kelainan dengan paparan 13 kisah tentang isu-isu remaja di rumah perlindungan wanita.

Nama Serra mulai dikenali selepas beliau melakoni watak Zana dalam drama Rahimah Tanpa Rahim, drama arahan Eoon Shuhaini mulai ditayangkan pada 22 Januari 2021 hingga 2 Mac 2021.

Pada 26 Ogos 2021, Sera Melissa tampil sebagai Syahirah dalam drama 8 episod,  Anak Sena. Drama arahan Bahri Uma ini di bintangi oleh Ben Amir, Ruzaidi Abdul Rahman dan Hadi Putra.

Mengangkat tema kehidupan masyarakat Orang Asli sebagai subjek penceritaan, drama bersiri Anak Sena, bukan sahaja sarat pengajaran dan kisah hidup masyarakat minoriti, bahkan tular dan dipuji sebagai sebuah naskhah segar dalam media sosial.


Sumber Rujukan


Show Comments

Copyright © 2021

Bisnissatu.com